بلوغ زودرس و تاثیر آن در ناباروری

بلوغ زودرس جزو مواردی است که امروزه مورد توجه خانواده ها قرار گرفته است . در این زمینه باید گفت برای بلوغ زودرس راه حل هایی پیشنهاد می شود که به سادگی آن را برطرف می کند اما اگر جدی گرفته نشود می تواند در آینده عواقب ناهنجاری برای فرد به همراه داشته باشد . مانند نامنظم شدن دوره های پریود در خانم ها و یا مشکلات باروری که تاثیرات نامطلوب در کیفیت زندگی خواهد داشت . بلوغ زودرس در کشور ما آمار شایعی به خود اختصاص نداده است و در بین دختران بیشتر از پسران مشاهده می شود .

بلوغ زودرس

بلوغ چیست؟

بلوغ در اصطلاح به بروز علائم ثانوی جنسی گفته می شود . به این معنا که از حالت کودک به بزرگسال تبدیل شود . اما یک بلوغ به اصطلاح بینابینی در این میان وجود دارد ، زمانیکه سن بلوغ دختران بین ۸ تا ۱۰ سال رخ دهد و برآورد تشخیص پزشک متخصص به این نظر باشد که متوسط قد کودک به متوسط قد جامعه هدف و یا متوسط قد پدر و مادر ناهماهنگ باشد ، در این موارد باید تداخل پزشکی انجام شود .

نشانه های بلوغ در کودکان

آغاز سن بلوغ اگر قبل از ۸ سالگی در دخترها و قبل از ۹ سالگی در پسرها باشد ، می تواند به عنوان بلوغ زودرس در نظر گرفته شود که نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر توسط متخصص می باشد . بلوغ جنسی در واقع با نشانه های اولیه مانند رشد بافت سینه و تکامل آن در دخترها و برجسته شدن آن و در پسرها به صورت رشد بافت بیضه و افزایش حجم آن از نشانه های اولیه بلوغ برشمرده می شود . موردی که هم از نظر روحی و هم جسمی ذهن افراد در حال بلوغ را به خود مشغول می کند افزایش قد در آنها است که در بین دخترها ۲ تا ۲٫۵ سال و در پسرها تا ۴ سال طول می کشد .

بلوغ زودرس چیست؟

اما در مواردی که شاهد بلوغ زودرس در بین دختران و پسران هستیم و بروز صفات ثانویه جنسی قبل از سن ۸ سالگی در جنس مونث و قبل از سن ۹ سالگی در جنس مذکر مشاهده شود به لحاظ اینکه تاثیر گذاری این مسئله در قد نهایی کودک و هم تاثیر بر روی مسائل روانی و اجتماعی کودک و تعامل با جامعه اطراف ، خود می تواند منشا اثر و تاثیرات بسزایی باشد ، تداخل جامعه پزشکی برای بهبود رفتار کودک و از همه مهم تر تغییرات جسمی کودک می تواند مفید واقع شود .

برای آشنایی بیشتر با انواع ناباروری می توانید مقالات تاثیر تخمک گذاری در ناباروری و درمان کیست تخمدان و علائم فیبروم رحم را مطالعه نمایید.

عوارض بلوغ زودرس

بلوغ زودرس در کودکان از دو جهت مهم است از یک جهت به خاطر علت ایجاد کننده آن که باید با انجام آزمایشات لازم به آن رسید و دیگری تاثیری که بر روح و جسم کودک دارد . معمولا در دخترها علت قاطعی نمی توان تعیین کرد و بیشتر جنبه ارثی دارد و بین خانوده خود چنین شرایطی دیده شده است . گاهی ممکن است کیست های تخمدانی باعث ایجاد هورمون های زنانه شود که خود عامل بلوغ زودرس در بین آن ها است و در صورت ادامه این مشکل می تواند در بارداری این افراد تاثیر بگذارد . در بین پسرها معمولا بیماری های زمینه ای مانند تومور سیستم عصبی فرد عامل تحریک کننده ذکر شده است .

درمان بلوغ زودرس

بلوغ زودرس به شروع علائم بلوغ قبل از ۸ سالگی گفته می شود . معمولا متخصصان توصیه می کنند دستکاری کردن بلوغ بعد از سن ۸ سالگی تاثیری در قد نهایی فرد نخواهد داشت و بهتر است روی بلوغ هایی کار شود که توام با علت اولیه زمینه ای به صورت یک بیماری خاص باشد و یا از نظر آماری در جامعه به صورت بلوغ زودرس تعریف شود .

تشخیص علت خونریزی رحم بعد از قاعدگی بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا یکی از علل سقط مکرر جنین محسوب می شود.  دکتر نصرت نقاب فوق تخصص نازایی در اهواز می توانند شما را در این رابطه راهنمایی کنند. در صورت تمایل با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید پیج اینستاگرام ایشان را مشاهده کنید.

 

زمان مناسب برای بلوغ

حدود ۹۵ درصد از دختران در سن ۸ تا ۱۱ سال و پسرها این عدد در ۱۰ تا ۱۲ سال قرار می گیرد .

پیشگیری از بلوغ زودرس

یکی از موارد مهمی که والدین باید در نظر داشته باشند ، افزایش وزن است . با افزایش وزن در نوجوان و رسیدن به حد وزن های بحرانی معمولا باید انتظار بلوغ زودرس را داشته باشیم ، چون سن رشد استخوانی نوجوان جلو می افتد این امکان نیز تشدید می شود . داشتن تغذیه مناسب ، سبک زندگی درست و مناسب از نظر جسمی و روحی می تواند بسیار مهم باشد تا بتوان بلوغ زودرس را کنترل کرد.

دکتر نصرت نقاب

فلوشیپ فوق تخصصی ناباروری وivf عضوانجمن ناباروری ایران رتبه برتر کنکور ورودی دانشکده پزشکی شیراز بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان از دانشکده علوم پزشکی همدان فلوشیپ فوق تخصصی ناباروری وivf از پژوهشکده علوم تولید مثل یزد برگزیده هفتمین کنگره بین المللی علوم تولید مثل و دومین کنگره ژنتیک تولید مثل یزد سال ۲۰۱۷ سخنرانی در مورد شکست مکرر لانه گزینی در سال ۹۴ که توسط مرکز تحقیقات ناباروری دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار گردید.

1 thoughts on “بلوغ زودرس و تاثیر آن در ناباروری

  1. پری - نوامبر 29, 2023 در 10:49 ب.ظ

    سلام دختر من نزدیک ۶سالشه سینه سمت چپش اندازاه نصف فندق رشد کرده عکس دست گرفته شد نزدیک به هفت سال بود ممکنه بلوغ زودرس باشه چکار کنم؟خواهش میکنم راهنمایی کنین

    پاسخ

پاسخ

5 × سه =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه
تماس با پزشک