زایمان فیزیولوژیک در اهواز
آیا می دانید زایمان فیزیولوژیک چیست؟ زایمان فیزیولوژیک چه مزایایی برای مادر و نوزاد به همراه دارد؟ زایمان فیزیولوژیک با زایمان طبیعی چه تفاوت هایی دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درباره زایمان فیزیولوژیک و تفاوت ان با زایمان طبیعی مطالبی را برای شما ارائه دهیم.
زایمان فیزیولوژیک چیست؟
زایمان فیزیولوژیک، نوعی زایمان طبیعی محسوب می شود که در آن متخصص زنان هیچ مداخله ای در طول زایمان ندارد. در زایمان طبیعی گاهی ممکن است پزشک از روش های کاهش درد به منظور کمک به مادر استفاده کند ولی در این نوع زایمان متخصص زنان از هیچ مداخله یا روشی به منظور کاهش درد استفاده نمی کند و تمام روند زایمان طبیعی می باشد.
مزایای زایمان فیزیولوژیک
زایمان فیزیولوژیک مزایای زیر را می تواند برای مادران به همراه داشته باشد:
- کاهش ابتلا به عفونت های ریوی و عوارض جانبی آن از طریق اجتناب از عمل جراحی
- کاهش ابتلا به بیماری های مزمن در مادران
- بهبود وضعیت تولد از طریق دسترسی به مراقبت های حمایتی
- کاهش یافتن میزان هزینه ها برای والدین
تولد نوزاد به صورت فیزیولوژیک مزایای زیر را برای نوزادان به همراه دارد:
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط با زایمان سزارین در نوزادان
- کاهش یافت میزان آسیب های آیتروژنیک و اختلالات تنفسی در نوزادان
آمادگی های لازم برای زایمان فیزیولوژیک
مادر سالمی که قصد زایمان به صورت فیزیولوژیک را دارد باید در اواخر دوران بارداری خود ذهن و بدن خود را برای آن آماده نماید و با استفاده از مهارت هایی که در دوران بارداری آموخته است از جمله استفاده از تنفس های عمیق و آرامش بخش اجازه دهد تا تمام تنش و اضطراب از از بدن او آزاد شود. تجسم جنین در داخل رحم می تواند کمک کند تا ناراحتی و اضطراب از او دور شود و قدرت بدنی مادر افزایش یابد.
در طی زایمان فیزیولوژیک هر زن با زنی دیگر متفاوت است. در زمان زایمان دهانه رحم بیش از ۷ سانتی متر باز می شود، جریان خون به ناحیه لگن افزایش می یابد و ممکن است همراهان مادر بخواهند به نوعی مداخله کنند تا احساس نارضایتی و درد مادر کاهش یابد.
با پیشرفت زایمان فیزیولوژیک، احساس درد در جلوی شکم افزایش می یابد و گاهی اوقات درد شدیدی در ناحیه پشت و اطراف لگن هم ایجاد می شود.
تفاوت زایمان فیزیولوژیک با زایمان طبیعی
زایمان طبیعی و زایمان فیزیولوژیک هر دو زایمان واژینال محسوب می شوند. در زایمان طبیعی متخصص زنان ممکن است از روش های کاهش درد و تسریع زایمان استفاده کند ولی در زایمان فیزیولوژیک پزشک از هیچ دارویی برای کاهش درد و سرعت بخشیدن به زایمان استفاده نمی کند. این زایمان برای مادرانی که کاملا سالم هستند و هیچ بیماری یا مشکل خاصی ندارند توصیه می شود. زایمان در آب از انواع زایمان فیزیولوژیک محسوب می شود.
بهترین کاندیدا برای زایمان فیزیولوژیک
بهترین کاندیدا برای زایمان فیزیولوژیک مادرانی هستند که به هیچ نوع بیماری مبتلا نبوده و کاملا سالم هستند. همچنین لازم است این مادران در طول بارداری با تغذیه سالم و انجام ورزش خود را برای زایمان فیزیولوژیک آماده کنند.
نتیجه گیری
همانطور که بیان کردیم زایمان فیزیولوژیک زایمان واژینال محسوب می شود که در آن متخصص زنان هیچ مداخله ای نمی کند و تمام فرآیند زایمان کاملا طبیعی می باشد. دکتر نصرت نقاب متخصص زنان در اهواز، در انجام انواع زایمان سزارین، طبیعی و فیزیولوژیک تبحر بالایی دارند.