غربالگری در دوران بارداری
غربالگری در دوران بارداری برای تشخیص اختلالات کروموزومی در جنین انجام می شود . مانند کروموزمی سندروم دارون .حتی برای اختلالات مغزی عصبی جنین می توانیم از این غربالگری استفاده کنیم .
غربالگری به صورت خلاصه در دو مرحله انجام می شود :
که حدود ۱۲ هفته انجام می شود .
مرحله اول : یک ازمایش و یک سونوگرافی nt انجام می شود که ضخامت گردن را اندازه می گیریم که این ناحیه در سندرم داون افزایش پیدا می کند .
مرحله دوم : اگر فردی مشکوک به سندرم داون بود و غربالگری را انجام داد در آن زمان غربالگری مرحله دوم را که آزمایش در ۱۶ هفته و سونوگرافی که در ۱۸ هفته انجام می شود .
اما اگرچه مرحله اول خوب بود مرحله دوم را می توانیم به صورت تنها یک آزمایش تکی انجام دهیم .
سونوگرافی ناهنجاری جنین و آنومالی ها برای تشخیص کلی آنامالی جنین استفاده می شود . و ممکن است آزمایش غربالگری فرد نرمال باشد یعنی سندرم داون وجود نداشته باشد و تنها مشکلات دیگری وجود داشته باشد همچون : دست های بچه مشکل داشته باشد و یا بچه لب شکری و یا نارسایی قلبی داشته باشد پس سونوگرافی ناهنجاری به دلیلی انجام می شود که این اختلالات را تشخیص دهد . یک آزمایش دیگری انجام می شود که همان آزمایش خون می باشد که به شکل کامل می توان این اختلالات کروموزومی را تشخیص داد و برای تمامی افراد این آزمایش شامل نمی شود چون دارای هزینه بالایی است تنها برای بیمارانی که شرایط خاص دارند تجویز می شود و در غیر این صورت همان آزمایش هایی که ذکر شد انجام می شود .